Najlepsze oferty cateringowe

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z naszą ofertą Cateringową.

Zupy dostarczane są w kociołkach grzewczych z podłączeniem do prądu, natomiast dania ciepłe w specjalnych podgrzewaczach.

Wszystkie wybrane przez Państwa przekąski zimne serwujemy z szykownym przyozdobieniem na eleganckich metalowych lub porcelanowych paterach.
Gotowe i przystrojone dania dostarczymy do firmy i do domu.

Na Państwa życzenie przygotujemy ofertę wstępną wraz z wyceną.
Prosimy o przesłanie informacji na temat wstępnej ilości zaproszonych Gości, planowanego budżetu oraz terminu realizacji cateringu na adres e-mail: info@pracowniasmaku.pl

Bufet ciepły

Zupy:

  • Rosół z makaronem
  • Barszcz czerwony (czysty / z kołdunami)
  • Barszcz ukraiński
  • Pomidorowa (z ryżem / makaronem / lanymi kluskami)
  • Krupnik
  • Zupa wiejska
  • Porowa z kuleczkami mięsnymi
  • Jarzynowa
  • Pikantna gulaszowa
  • Żurek z jajkiem i białą kiełbasą
  • Flaczki wołowe
  • Ogórkowa
  • Kapuśniak
  • Szczawiowa z jajkiem
  • Grochowa
  • Grzybowa

Cielęcina:

  • Sznycel po wiedeńsku
  • Cielęcina duszona w sosie grzybowym
  • Ragout cielęce z borówkami

Wieprzowina:

  • Karkówka w sosie własnym
  • Karkówka z gorczycą i sosem pieczeniowym
  • Karkówka duszona w piwie z tymiankiem
  • Schab w sosie myśliwskim
  • Kotlet schabowy z pieczarkami
  • Soczysty schab ze śliwką
  • Bitki ze schabu z pieczarkami
  • Roladki schabowe w sosie pomidorowym
  • Gołąbki tradycyjne w sosie pomidorowym
  • Gulasz wieprzowy
  • Pulpety pieczeniowe z cebulką
  • Kotlety mielone
  • Zrazy wieprzowe
  • Pieczone żeberka w musztardzie
  • Mini szaszłyki wieprzowe z pieczarkami, cebulą i papryką
  • Pierogi mięsne z okrasą

 

Drób:

  • Pierś drobiowa panierowana
  • De’volaille
  • Pikantne pałki z kurczaka
  • Wątróbka drobiowa z cebulką ma czerwonym winie
  • Grillowane sznycle z indyka w sosie serowo – pieprzowym
  • Pierś z kurczaka w cieście szpinakowym
  • Gulasz drobiowy
  • Pulpeciki drobiowe w sosie pomidorowym
  • Orientalne polędwiczki drobiowe na ostro
  • Grillowany filet z kurczaka w ciemnym sosie z podgrzybków
  • Grillowana pierś drobiowa w ziołach
  • Pierś drobiowa zapiekana serem Camembert z żurawiną
  • Duszone udka drobiowe z serem i musztardą
  • Pierś drobiowa w sosie musztardowo – miodowym

Ryby:

  • Miruna w cieście ziołowym
  • Miruna w cieście piwnym
  • Kotleciki rybne
  • Cytrynowo – czosnkowy łosoś

 

Wegetariańskie:

  • Pierogi ze szpinakiem w sosie śmietanowym
  • Pierogi ruskie z cebulką
  • Naleśniki ze szpinakiem i serem Feta
  • Krokiety z serem i pieczarkami
  • Krokiety z kapustą i grzybami
  • Panierowane kotleciki z selera
  • Kotleciki z cukinii
  • Kotlety z soczewicy z sosem pomidorowym
  • Szaszłyk warzywny (cukinia, bakłażan, papryka, czerwona cebula)
  • Kompozycja warzyw zapiekanych pod beszamelem
  • Risotto z warzywami
  • Zapiekane pieczarki z serem Brie oraz pietruszką

 

Dodatki skrobiowe:

  • Ziemniaki gotowane z koperkiem
  • Puree ziemniaczane
  • Ziemniaki smażone
  • Ziemniaki z pieca
  • Kopytka
  • Kluski śląskie
  • Ryż
  • Kasza

 

Dodatki warzywne:

  • Mizeria
  • Buraczki
  • Kiszona kapusta
  • Kapusta zasmażana
  • Surówka z kapusty pekińskiej
  • Surówka z białej kapusty
  • Surówka z czerwonej kapusty
  • Marchewka z chrzanem

Bufet zimny:

Przekąski mięsne:

  • Mięsa pieczone: schab ze śliwką, karkówka marynowana w ziołach, rolada z boczku faszerowana warzywami
  • Tatar wołowy z dodatkami
  • Pasztet z żurawiną
  • Tymbaliki drobiowe
  • Ruloniki z szynki wypełnione nadzieniem chrzanowo – pieczarkowym
  • Pieczone kulki mięsne w otoczce sezamowej z dipem czosnkowym
  • Carpaccio wołowe z kaparami i Parmezanem
  • Rożki z ciasta francuskiego z pikantnym nadzieniem mięsnym
  • Rożki z ciasta francuskiego z bekonem i serem
  • Koreczki z wędliną, żółtym serem i warzywami konserwowymi

 

Przekąski rybne:

  • Ryba po grecku
  • Ryba w galarecie
  • Śledź na różne sposoby (w śmietanie / w oleju / z morelą i śliwką / curry)
  • Siekany tatar z łososia z czarnym kawiorem
  • Carpaccio z łososia z oliwkami i Parmezanem
  • Tymbaliki z wędzonego pstrąga
  • Tartinki w słonych babeczkach z pastą szczypiorkową i łososiem wędzonym
  • Koreczki z wędzonego łososia i ananasa
  • Sandacz faszerowany warzywami podany w całości
  • Łosoś faszerowany szpinakiem podany w całości

Przekąski wegetariańskie:

  • Jajka faszerowane pastami (buraczkowa / łososiowa / pieczarkowa / szczypiorkową)
  • Pasztet (z dyni / z ciecierzycy / z buraka)
  • Deska serów żółtych i pleśniowych
  • Rogaliki z ciasta francuskiego z serem i pieczarkami
  • Tartinki na krążkach pumpernikla z pastą paprykową i oliwką
  • Koreczki z pomidorka koktajlowego, Mozzarelli i bazylii

 

Kanapki koktajlowe:

  • Wędliny(różne rodzaje), ser żółty, sałata, pomidor, ogórek świeży, warzywa dekoracyjne, masło
  • Łosoś wędzony, jajko, kapary, sałata, warzywa dekoracyjne, Mascarpone
  • Kurczak orientalny, ananas, kukurydza, sałata, masło
  • Schab pieczony, sos tatarski, kurka marynowana, masło
  • Serek twarogowy, ogórek konserwowy, jajko, papryka świeża, szczypior, warzywa dekoracyjne
  • Mozzarella Galbani, pomidor, bazylia, masło

 

Sałatki:

  • Z kurczakiem grillowanym na świeżych warzywach
  • Hawajska
  • Grecka
  • Gyros
  • Jarzynowa
  • Z tuńczykiem, jajkiem, zielonym groszkiem i majonezem
  • Z szynką, kukurydzą, ananasem, selerem konserwowym i majonezem