Menu cateringowe
Najlepsze oferty cateringowe
Zachęcamy Państwa do zapoznania się z naszą ofertą Cateringową.
Zupy dostarczane są w kociołkach grzewczych z podłączeniem do prądu, natomiast dania ciepłe w specjalnych podgrzewaczach.
Wszystkie wybrane przez Państwa przekąski zimne serwujemy z szykownym przyozdobieniem na eleganckich metalowych lub porcelanowych paterach.
Gotowe i przystrojone dania dostarczymy do firmy i do domu.
Na Państwa życzenie przygotujemy ofertę wstępną wraz z wyceną.
Prosimy o przesłanie informacji na temat wstępnej ilości zaproszonych Gości, planowanego budżetu oraz terminu realizacji cateringu na adres e-mail: info@pracowniasmaku.pl
Bufet ciepły
Zupy:
- Rosół z makaronem
- Barszcz czerwony (czysty / z kołdunami)
- Barszcz ukraiński
- Pomidorowa (z ryżem / makaronem / lanymi kluskami)
- Krupnik
- Zupa wiejska
- Porowa z kuleczkami mięsnymi
- Jarzynowa
- Pikantna gulaszowa
- Żurek z jajkiem i białą kiełbasą
- Flaczki wołowe
- Ogórkowa
- Kapuśniak
- Szczawiowa z jajkiem
- Grochowa
- Grzybowa
Cielęcina:
- Sznycel po wiedeńsku
- Cielęcina duszona w sosie grzybowym
- Ragout cielęce z borówkami
Wieprzowina:
- Karkówka w sosie własnym
- Karkówka z gorczycą i sosem pieczeniowym
- Karkówka duszona w piwie z tymiankiem
- Schab w sosie myśliwskim
- Kotlet schabowy z pieczarkami
- Soczysty schab ze śliwką
- Bitki ze schabu z pieczarkami
- Roladki schabowe w sosie pomidorowym
- Gołąbki tradycyjne w sosie pomidorowym
- Gulasz wieprzowy
- Pulpety pieczeniowe z cebulką
- Kotlety mielone
- Zrazy wieprzowe
- Pieczone żeberka w musztardzie
- Mini szaszłyki wieprzowe z pieczarkami, cebulą i papryką
- Pierogi mięsne z okrasą
Drób:
- Pierś drobiowa panierowana
- De’volaille
- Pikantne pałki z kurczaka
- Wątróbka drobiowa z cebulką ma czerwonym winie
- Grillowane sznycle z indyka w sosie serowo – pieprzowym
- Pierś z kurczaka w cieście szpinakowym
- Gulasz drobiowy
- Pulpeciki drobiowe w sosie pomidorowym
- Orientalne polędwiczki drobiowe na ostro
- Grillowany filet z kurczaka w ciemnym sosie z podgrzybków
- Grillowana pierś drobiowa w ziołach
- Pierś drobiowa zapiekana serem Camembert z żurawiną
- Duszone udka drobiowe z serem i musztardą
- Pierś drobiowa w sosie musztardowo – miodowym
Ryby:
- Miruna w cieście ziołowym
- Miruna w cieście piwnym
- Kotleciki rybne
- Cytrynowo – czosnkowy łosoś
Wegetariańskie:
- Pierogi ze szpinakiem w sosie śmietanowym
- Pierogi ruskie z cebulką
- Naleśniki ze szpinakiem i serem Feta
- Krokiety z serem i pieczarkami
- Krokiety z kapustą i grzybami
- Panierowane kotleciki z selera
- Kotleciki z cukinii
- Kotlety z soczewicy z sosem pomidorowym
- Szaszłyk warzywny (cukinia, bakłażan, papryka, czerwona cebula)
- Kompozycja warzyw zapiekanych pod beszamelem
- Risotto z warzywami
- Zapiekane pieczarki z serem Brie oraz pietruszką
Dodatki skrobiowe:
- Ziemniaki gotowane z koperkiem
- Puree ziemniaczane
- Ziemniaki smażone
- Ziemniaki z pieca
- Kopytka
- Kluski śląskie
- Ryż
- Kasza
Dodatki warzywne:
- Mizeria
- Buraczki
- Kiszona kapusta
- Kapusta zasmażana
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Surówka z białej kapusty
- Surówka z czerwonej kapusty
- Marchewka z chrzanem
Bufet zimny:
Przekąski mięsne:
- Mięsa pieczone: schab ze śliwką, karkówka marynowana w ziołach, rolada z boczku faszerowana warzywami
- Tatar wołowy z dodatkami
- Pasztet z żurawiną
- Tymbaliki drobiowe
- Ruloniki z szynki wypełnione nadzieniem chrzanowo – pieczarkowym
- Pieczone kulki mięsne w otoczce sezamowej z dipem czosnkowym
- Carpaccio wołowe z kaparami i Parmezanem
- Rożki z ciasta francuskiego z pikantnym nadzieniem mięsnym
- Rożki z ciasta francuskiego z bekonem i serem
- Koreczki z wędliną, żółtym serem i warzywami konserwowymi
Przekąski rybne:
- Ryba po grecku
- Ryba w galarecie
- Śledź na różne sposoby (w śmietanie / w oleju / z morelą i śliwką / curry)
- Siekany tatar z łososia z czarnym kawiorem
- Carpaccio z łososia z oliwkami i Parmezanem
- Tymbaliki z wędzonego pstrąga
- Tartinki w słonych babeczkach z pastą szczypiorkową i łososiem wędzonym
- Koreczki z wędzonego łososia i ananasa
- Sandacz faszerowany warzywami podany w całości
- Łosoś faszerowany szpinakiem podany w całości
Przekąski wegetariańskie:
- Jajka faszerowane pastami (buraczkowa / łososiowa / pieczarkowa / szczypiorkową)
- Pasztet (z dyni / z ciecierzycy / z buraka)
- Deska serów żółtych i pleśniowych
- Rogaliki z ciasta francuskiego z serem i pieczarkami
- Tartinki na krążkach pumpernikla z pastą paprykową i oliwką
- Koreczki z pomidorka koktajlowego, Mozzarelli i bazylii
Kanapki koktajlowe:
- Wędliny(różne rodzaje), ser żółty, sałata, pomidor, ogórek świeży, warzywa dekoracyjne, masło
- Łosoś wędzony, jajko, kapary, sałata, warzywa dekoracyjne, Mascarpone
- Kurczak orientalny, ananas, kukurydza, sałata, masło
- Schab pieczony, sos tatarski, kurka marynowana, masło
- Serek twarogowy, ogórek konserwowy, jajko, papryka świeża, szczypior, warzywa dekoracyjne
- Mozzarella Galbani, pomidor, bazylia, masło
Sałatki:
- Z kurczakiem grillowanym na świeżych warzywach
- Hawajska
- Grecka
- Gyros
- Jarzynowa
- Z tuńczykiem, jajkiem, zielonym groszkiem i majonezem
- Z szynką, kukurydzą, ananasem, selerem konserwowym i majonezem