Zupa – 4,50 zł
Danie standard + WEG – 13,90 zł
Danie FIT – 15,90 zł

PONIEDZIAŁEK 08.04.:
• Węgierska zupa paprykowa z bekonem
• Penne z polędwiczką wieprzową i pieczarkami w lekko pikantnym sosie pomidorowym
• Sakiewki ze schabu z białą kiełbasą i warzywami w sosie winno – pieprzowym, puree ziemniaczano – pomidorowe, surówka z pekinki
• Polędwiczki drobiowe z karmelizowanymi jabłkami, puree ziemniaczano – pomidorowe, surówka z pekinki
• WEG – Placki kukurydziane 5 sztuk z dipem różanym
• FIT – Filety z tilapii z warzywami pieczone w pergaminie, kasza Kus Kus

WTOREK 09.04.:
• Zupa kurkowa z kluseczkami bazyliowymi
• Kieszeń drobiowa faszerowana szpinakiem i pieczarkami, ziemniaki got., kapusta zasmażana
• Gniazda z mięsa mielonego z szynką i serem, ziemniaki got., kapusta zasmażana
• Pizza 30 cm Di Parma (sos, ser, szynka dojrzewająca, pomidorki koktajlowe, rukola)
• WEG – Fajitas z tortilli z grillowanym tofu i warzywami, zapiekane serem Mozzarella
• FIT – Rolada z łososia faszerowana kapustą kiszoną w szynce parmeńskiej z ciecierzycą, selerem naciowym i warzywami

ŚRODA 10.04.:
• Bulion z gęsi z pierożkami z kapustą
• Gulasz wołowy z pieczarkami i marchewką, talarki ziemniaczane, buraczki na ciepło
• Trójkątne kotlety ze schabu faszerowane szpinakiem i serem Lazur, talarki ziemniaczane, buraczki na ciepło
• Pierś drobiowa a’la Caprese z zielonym pesto, talarki ziemniaczane, buraczki na ciepło
• WEG – Naleśniki z twarożkiem malinowym i sosem karmelowym
• FIT – Pieczony filet z sandacza z pomidorem, czarna soczewica, porami i Fetą, sałatka ze świeżych warzyw z musztardowym winegret

CZWARTEK 11.04.:
• Zupa z zielonej soczewicy z białą kiełbasą i pepperoni
• Gnocchi z kurczakiem, papryką i kukurydzą w sosie śmietanowym
• Polędwiczka wp. duszona z kurkami, ziemniak w folii z dipem, biała kapusta
• Sycylijskie pulpeciki drobiowe z oliwkami w sosie francuskim, ziemniak w folii z dipem, biała kapusta
• WEG – Pierogi leniwe z masłem klarowanym i paloną bułką
• FIT – Grillowane kotleciki z wołowiny, ziemniak w folii z dipem, brokuły z pestką dyni

PIĄTEK 12.04.:
• Zupa ziemniaczana z łososiem
• Kurczak curry z zielonym groszkiem, kopytka opiekane, surówka z selera
• Pieczeń ze schabu po węgiersku, kopytka opiekane, surówka z selera
• Klopsiki z karpia w pikantnym sosie paprykowym, kopytka opiekane, surówka z selera
• WEG – Pieczone pierogi w kruchym cieście z kurkami, pieczarkami i kwaśną śmietaną 5 sztuk
• FIT – Pierś drobiowa w peperonacie z sezamem, grillowany ananas i gruszka, kasza jaglana z warzywami